Bakom Skärmen drivs av tre tjejer från Stockholm. Initiativet började som ett UF-företag under skoltiden men har nu tagits vidare utanför gymnasiet. Företaget erbjuder föreläsningar för vuxna om sociala medier då ungdomar i dagens samhälle oftast har bättre koll på fenomenet. Vi menar att det är viktigt att vuxna också engagerar sig och är medvetna om klimatet och normerna som råder på internet. 

Vi vill uppmuntra till kommunikation och samtal mellan vuxna och unga. Vi tror verkligen att det kan göra skillnad när det gäller nätmobbning, skönhetshets och andra problem kopplade till sociala medier. Vi tror att samtal och förståelse sinsemellan är nyckeln till att kunna förebygga psykisk ohälsa orsakad av sociala medier. Vi hoppas kunna bidra med både negativa och positiva aspekter gällande sociala medier till alla i publiken. 

Tjejerna har själva hand om allt bakom företaget men de föreläser också alla tillsammans. Du kan följa deras resa genom sociala medier, på Facebook hittar ni oss som Bakom Skärmen och på Instagram heter vi @bakomskarmen. Hoppas du vill hänga med oss!

Fotografier av Simon Carlsson

 
_DSC4307.jpg

Emma Wretman

Vår VD heter Emma Wretman, hon är 19 år och tog studenten från Viktor Rydberg Gymnasium Odenplans ekonomilinje sommaren 2018, precis som de andra i företaget. Utöver sitt sinne för planering är hon dessutom säljintresserad. Hon har spenderat hela somrar på Gröna Lund som spelledare och vet hur man peppar en publik.

_DSC4229.jpg

Sonja Otteklint

Sociala Medier-ansvarig heter Sonja Otteklint, hon är kreativ och sitter allt som oftast och klottrar i ett block. Hon förespråkar analoga anteckningar men är också otroligt intresserad av sociala medier och internet. Hon är företagets egna idéspruta och den som ni kommer möta i våra sociala kanaler.

_DSC4247.jpg

Cecilia Sahlén

Ekonomiansvarig Cecilia Sahlén är den som står bakom företaget. Hon är en inbiten golfare och besitter just det lugn och den precision som behövs både inom golf men också när man bokför. Man kan alltid lita på Cecilia och hon bidrar med en trygghet till hela företaget.

_DSC4288.jpg