_MG_9625.jpg

Vår Verksamhet

Vi har under 2017-2018 föreläst vid flera olika tillfällen. Både för föräldrar men också för företag och deras personal som arbetar mot ungdomar. Vi har anordnat vårt egna event och samarbetat med andra. Mycket har hänt trots att det bara var uppstarts-fasen för vårt företag. Desto mer vi pratade med andra desto mer ville vi fortsätta.  

Vi blev även nominerade till Surfa Lugnt-priset år 2018 och kom topp tre. Detta är ett pris som delas ut till en intiativ som bidrar till ökad kommunikation mellan barn och vuxna på nätet.

Vi blev även uttagna till TalarForum Talang 2018, där blev vi topp tio av över 100 sökande. Detta är en tävling som hålls bland föreläsare som är i början av sin karriär men som utmärker sig med ett viktigt budskap och talartalang.

Emma Wretman har i år igen blivit finalist i Talarforum Talang 2019, finalen hålls i Februari.

_MG_9598.jpg

Foton av Mahshid Rasti

Våra Föreläsningar

_DSC4185.jpg
 
 

vÅRA FÖRELÄSNINGAR Baseras på SOCIALA MEDIER

men behandlar ämnet från två olika ingångspunkter. Det övergripande målet är att skapa en större trygghet och förståelse för sociala medier. Vi föreläser kring sociala medier, både hur de fungerar rent praktiskt men också under ytan och vi vill att båda vuxna och barn ska känna sig trygga med sin användning.

Våra föreläsningar är ungefär en timme långa och vi inkluderar alltid avsatt tid för publikens egna frågor men vi anpassar oss gärna efter dina specifika behov. Kanske har du en egen idé som du skulle vilja höra oss prata om? Eller är du ett företag som vill få större förståelse kring 90-talister och millennials?

Det är bara att kontakta oss i vårt formulär här på hemsidan eller mejla kontakt@bakomskarmen.com så kan vi diskutera just din idé!

 
Foto av Simon Carlsson

Foto av Simon Carlsson

Det unga inte berättar om Sociala Medier

En föreläsning för föräldrar och vuxna i barn och ungas närhet som vill få en ökad förståelse kring sociala medier. Vi vill ge er nya infallsvinklar och fakta för att lättare kunna förstå de problem som kan uppstå på nätet och med sociala medier och framförallt för att ni ska kunna vara ett bättre stöd. Målet är att ni ska förstå både hur de vanligaste sociala medierna fungerar och används men också att ni ska få en inblick i de normer som de präglas av. Sedan tar vi även upp negativa aspekter och avslutar med att förklara varför man trots många negativa konsekvenser fortsätter använda sociala medier och vilka positiva saker det faktiskt kan leda till.

Hela föreläsningen avslutas med att vi ger publiken en mängd tips och råd att ta med sig därifrån och ha nytta av i framtiden. Vi är också väl medvetna om att alla kommer med olika förkunskaper och eftersom vi vill att alla ska kunna få ut något av föreläsningen berör olika ämnen såsom skärmtid, att våga använda sociala medier och hur man hanterar näthat.

Vi utgår vanligtvis från barn och unga i alla åldrar när vi föreläser men om ni har önskemål på att föreläsningen ska baseras på en viss åldersgrupps sociala medier-användande går det självklart att ordna!

Får en göra vad som helst på nätet?

Foto av Mahshid Rasti

Foto av Mahshid Rasti

 

Sociala medier kan kännas som en plats utan lagar och regler och vi lämnas ofta ensamma med att tolka och hantera de problem och tankar som uppkommer på nätet. Samtidigt som sociala medier är en plats för gemenskap är gränsen till att bli avskärmad tunn. Många unga idag vet inte hur de ska hantera ett begynnande mobilberoende, perfektionshets och näthat och vi vill kunna dela med oss av våra egna erfarenheter för att skapa en större trygghet på nätet. Vi vill dela med oss av hur man går tillväga för att få hjälp, hur man hanterar den ständiga uppkopplingen och vad som är okej och inte på nätet. Sociala medier är inte en laglös plats men vi måste tillsammans se till att den blir trevlig och välkomnande för alla.

På ett allvarligt men stundtals humoristiskt sätt vill vi få fler unga att reflektera över sitt vardagliga mobilanvändande. Vi vill få fler att tänka till och faktiskt förstå hur sociala medier påverkar oss varje dag. Denna föreläsning kombinerar nätikett med verktyg för att unga ska kunna förhålla sig till sociala medier på ett positivt sätt.

Föreläsningen riktar sig framförallt till unga i högstadieåldern men vi pratar gärna med mindre barn också, det är bara att berätta för oss vad dina tankar är!