Välkommen

Hej allihopa! Vi hoppas att ni hittat de andra flikarna där vi berättar om oss själva och vad vi vill med våra föreläsningar. Bilden här bredvid är en härlig bild från vår fotografering i dagarna, den beskriver oss väldigt bra. 

Varför gör vi det vi gör? Vi ser att det finns ett behov hos vuxna att veta vad deras barn gör. Eller såklart vad barn i deras närhet gör. För vi vänder oss inte bara till föräldrar. Lärare, kuratorer, bibliotekarier, fotbollstränare och föräldrars kompisar. Alla bör veta och försöka förstå vad som händer i barn och ungas värld idag. Vi tror dessutom att det kan hjälpa kommande generationer. Jag, Sonja, har småsyskon som jag vill ska möta fler förstående vuxna när de växer upp. Vi tror dessutom att det varit lättare för oss att prata om vissa problem med vuxna i vår närhet om de varit mer införstådda i sociala medier och de normer som råder där. 

Kom ihåg, även fast du inte förstår kontexten som ditt barns problem finns i så kan du förstå känslorna. Testa att flytta känslorna till en situation som du varit i tidigare, då blir det lättare att förstå och hjälpa till. 

 

Vi hörs snart igen! 

Sonja Otteklint